Schaudt booster WA 121545 (45-70amp)


Artikelnr: Q002647
Merk:Schaudt
Consument adviesprijs € 573,00 incl. BTW
Voor prijsinformatie en bestelmogelijkheden moet u inloggen

Laad spannings booster WA 121545

De booster WA 121545 dient voor het optimale opladen van loodzuur-/ loodgel-, AGM1- en AGM2-batterijen en lithium-batterijen tijdens het rijden in 12 V-netwerken. De aangesloten woonruimte batterij wordt onafhankelijk van de dynamospanning opgeladen. De omschakeling op druppellading gebeurt stroom- resp. tijdsafhankelijk en automatisch.

Bij de aansluiting van een batterij de temperatuursensor worden de laadspanningen van de accutemperatuur aangepast.
Voor een optimale lading, zonder de startaccu cirkel te overbelasten, wordt niet alleen de spanning van de woonruimte batterij, maar ook de spanning van de startaccu mogelijk via een spanning opname gemeten.
In EURO6-voertuigen zijn moderne licht machines met energiebesparende laad strategieën ingebouwd. Hier is de inzet van een booster nodig. Bij deze dynamo's schommelt de laadspanning zeer sterk afhankelijk van de rijtoestand (bijv. MB Sprinter 12,6 V - 15,0 V). Bij het versnellen of bij voldoende start de batterijlading wordt de dynamospanning sterk verminderd, bij het remmen daarentegen sterk verhoogd om door rekuperation energie te besparen.
Dit voorkomt -zonder booster- een optimale lading van de woonruimte batterij, resp. leidt bij een via het 230 V-net helemaal opgeladen accu zelfs tot hun ontlading.
Bij gewone lichtschakelaar machines wordt de woonruimte batterij lading door gebruik van de booster WA 121545 ook verbeterd. Met name bij lange laad leidingen is de laadstroom veel hoger. Bij AGM-accu's, die een laadspanning van 14,7V verlangen, is het gebruik van een booster onmisbaar.

De booster WA 121545 is een geschakelde op-/neerwaartse omvormer die de schommelende dynamospanning compenseert en een hoge laadstroom beschikbaar stelt. Bij beschikbare wisselstroomdynamo signaal "D+" gaat hij in werking. Hij beschikt over een zeer hoog rendement. Dit maakt een zeer compacte en lichte opbouw. De ingebouwde ventilator is zeer stil en werkt alleen bij een hoog vermogen.

Instelbare batterijtypen:
Loodbatterij: 14,4V / 13,4V
Loodgel-accu: 14,4 V / 13,8 V
AGM1-batterij: 14,4V / 13,8V
AGM2-batterij: 14,7V / 13,7V
Lithiumbatterij: 14,4V constant (CCCV- resp. IU-karakteristiek voor LiFePO4-batterijen met eigen batterij Management System)

  • Compensatie van fluctuerend luchtverbruik dynamospanning
  • 4 karakteristieken instelbaar door toets
  • Optimaal voor camper
  • Laadkarakteristiek: IUoU (stroom afhankelijke omschakeling op druppellading) Temperatuurcompensatie: automatisch na de
  • aansluiting van de temperatuursensor ingangsspanningsbereik: 12 V - 15 V
  • maximale laadstroom in vier stappen
  • instelbaar: 45 A / 55 A / 63 A / 70 A rendement: 93% bij een maximale laadstroom
  • < 93 % bei maximalem Ladestrom