Veel wijzigingen bij Canal Digitaal

Canal Digitaal voert in de komende weken veel frequentiewijzigingen door van tv- en radiozenders die via de Astra3-satelliet te ontvangen zijn.

 

De stoelendans van zenders komt eind februari ten einde. Optimalisatie van het transpondergebruik is een reden van de aangekondigde frequentiewijzigingen. De tv- en radiozender van de Limburgse regionale omroep L1 verhuizen naar 11.739 GHz V – 29900 – 2/3 – DVB-S2 – 8PSK. FOX Sports 2 HD is na de komende weken alleen nog via 11.856 V – 29900 – 2/3 – DVB-S2 – 8PSK te bekijken. Alle door Canal Digitaal aangeboden Nederlandse radiozenders op de Astra3-satelliet alsmede de tv-zenders Omrop Fryslân, TV Gelderland, TV Noord, TV Oost, TV Drenthe, Omroep Zeeland en Omroep Brabant verhuizen naar de uitzendfrequentie 12.188 GHz H – 29900 – 2/3 – DVB-S2 – 8PSK.

 

Fastscan Canal Digitaal

Canal Digitaal-klanten met een HD-satellietontvanger met ondersteuning van de fastscanzenderlijst kunnen door het inladen van een nieuwe zenderlijst onbezorgd in de toekomst naar de genoemde zenders op de nieuwe uitzendfrequentie kijken. Bij veel modellen met ondersteuning van fastscan wordt de nieuwe zenderlijst automatisch ingeladen. In alle andere gevallen dient de satellietkijker handmatig de frequenties van de zenders aan te passen. Alle zenders zijn tot eind februari zowel op de nieuwe als oude uitzendfrequentie te ontvangen.

 

 

 

 

bron