Voordelen van satellietontvangst

Het ontvangen van satellietzenders is natuurlijk veel omslachtiger dan bijvoorbeeld tv-kijken via Ziggo (kabel) en KPN (koperdraad/glasvezel). Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van satellietontvangst?

 

Om via de satelliet naar tv-zenders te kunnen kijken of radiozenders te luisteren, is een schotelantenne nodig. Deze moet goed uitgericht op de satelliet te zijn. Een best lastige en soms tijdrovende klus. Maar heeft men het werk eenmaal gedaan dan zijn er toch veel voordelen in de huiskamer te brengen. Het belangrijkste is wellicht een grotere keuzevrijheid. Via de satelliet zijn duizenden tv- en radiozenders zonder enige vorm van abonnement ontvangbaar. Het gaat hierbij om internationale zenders die in verreweg de meeste gevallen niet bij Nederlandse aanbieders in het zenderaanbod beschikbaar zijn. Voor menig Nederlander wordt satellietontvangst dan ook gecombineerd met het zenderaanbod van een aanbieders die via vaste netwerken tv-diensten verkopen zoals Ziggo, KPN en T-Mobile Thuis. Het ongecodeerde aanbod is natuurlijk ook beschikbaar voor huishoudens die via de satelliet met een abonnement van CanalDigitaal naar Nederlandse zenders kijken.

 

HD en Ultra HD

Satelliet biedt nog meer voordelen. Heeft men een Ultra HD-televisie dan vindt men het grootste Ultra HD-zenderaanbod op de satelliet. Ook hierbij zijn veel 4K UHD-zenders ongecodeerd te ontvangen. Van de duizenden ongecodeerde tv-kanalen die in Europa via de satelliet zijn te ontvangen, zijn er meer dan honderd in HD zichtbaar. En duur hoeft satellietontvangst niet te zijn. Een satellietontvangstinstallatie voor ongecodeerde zenders is, inclusief HD-satellietontvanger, al voor minder dan een eenmalige investering van minder dan honderdvijftig euro verkrijgbaar. Nederland kent tientallen satellietspeciaalzaken waar men zowel fysiek in winkels als online informatie over satellietontvangst kan krijgen en de benodigde apparatuur kan kopen.

 

 

 

 

 

Bron