Lithium Werks en Super B

Lithium Werks en Super B bereiken akkoord over fusie om wereldwijde energietransitie te faciliteren

Lithium Werks (www.lithiumwerks.com), een onderneming die zich specialiseert in energiebeheer en bekend staat om de 'Nanophosphate Tm Cell' en slimme lithium-ion modules, fuseert met de ontwikkelaar en producent van lithium accu’s Super B (www.super-b.com).

 

De nieuwe wereldwijde onderneming heeft meer dan 1000 klanten in 50 landen en biedt werk aan ruim 550 medewerkers. Met meer dan 400 octrooien voor lithiumtechnologie, is deze onderne-ming een toonaangevende speler als het gaat om technische knowhow.

 

Eerder dit jaar heeft Lithium Werks de activa van het voormalige Valence Technology, Inc, en de industriële werkzaamheden van A123 Systems, LLC, al overgenomen. De nieuwe Nederlandse onderneming Lithium Werks B.V. vormt als zodanig een gezamenlijke kracht, bestaande uit een vooraanstaande leverancier van de hoogwaardige ‘Nanophosphate Tm Cell’ en twee leveranciers van bekende accusystemen: Valence en Super B.

 

De bedrijven werkten voorheen al zeer nauw samen. “Ons strategisch partnerschap is geëvolueerd. Inmiddels weten we dat het bundelen van onze krachten de beste manier is om te voldoen aan de groeiende vraag van onze klanten naar Portable Power Solutions," zegt T. Joseph Fisher III, CEO en medeoprichter van Lithium Werks.

 

En Henk Kleef, Chief Executive van Super B, zegt: “De sterke naamsbekendheid van zowel Va-lence als Super B voor accusystemen maakt de ontwikkeling en expansie van de nieuwe Lithium Werks organisatie mogelijk. Wij zullen duurzame, veilige, betrouwbare en aangepaste accusys-temen blijven aanbieden aan onze klanten in verscheidene sectoren, zoals industrie, transport, ma-ritiem en hernieuwbare energie.”

 

“Samen zullen we een wereldwijde transitie naar schone energie faciliteren, met behulp van nano-technologie en slimme software, ter verbetering van de efficiëntie van het transport van goederen, mensen en energie," voegt de heer Fisher toe.