Wordt goedkoper FOX Sports belangrijk in concurrentiestrijd Joyne en Canal Digitaal?

Wordt goedkoper FOX Sports belangrijk in concurrentiestrijd Joyne en Canal Digitaal?

De Nederlandse markt van abonnementsatelliettelevisie is snel in beweging nu Joyne heeft aangekondigd een concurrent van Canal Digitaal te worden.

 

Welke zenders en tegen welke prijs Joyne abonnementen aan de satellietkijker gaat aanbieden, is nog niet helemaal duidelijk. Joyne heeft aan Totaal TV bekendgemaakt dat in ieder geval zenders van NPO, RTL, SBS Broadcasting, Discovery Networks Benelux, FOX International Channels en enkele Nederlandse themakanalen waaronder TV Oranje, Schlager TV en Nashville TV in het zenderaanbod zijn opgenomen.

 

FOX Sports

In het zenderaanbod van Joyne zijn ook de drie kanalen van FOX Sports Eredivisie beschikbaar. FOX Sports is al via de satelliet bij Canal Digitaal beschikbaar. Deze aanbieder geeft op dit moment slechts twee van de drie kanalen van de betaalzender door. Maar op de achtergrond speelt nog een ander interessant steekspel. Canal Digitaal is eigendom van M7 Group. Dit Luxemburgse bedrijf heeft, net als Ziggo, voor de doorgifte van FOX Sports nog een oude doorlopende overeenkomst. Het verdienmodel van de oude overeenkomst maakt het voor aanbieders moeilijker om de abonnementsprijs van FOX Sports te verlagen. Hierdoor hanteren Ziggo en CanalDigitaal op dit moment hogere maandprijzen dan andere aanbieders waaronder KPN en T-Mobile Thuis.

 

Nieuw contract Joyne

Maarten van Rooijen van FOX Sports laat Totaal TV weten dat aanbieders die een nieuwe overeenkomst met de betaalzender aangaan direct de nieuwe voorwaarden behorende bij de distributieovereenkomst krijgen voorgelegd. Joyne kan hierdoor dus FOX Sports niet alleen met meer kanalen dan Canal Digitaal aanbieden, maar heeft daarnaast ook nog eens de mogelijkheid om dit tegen een goedkoper tarief te doen. Of Joyne dat daadwerkelijk gaat doen, wordt in de komende weken duidelijk. Dan maakt de nieuwe aanbieder de abonnementsprijzen van de zenderpakketten bekend. Maarten van Rooijen stelt duidelijk dat aanbieders de volledige vrijheid hebben om zelf de abonnementsprijs van FOX Sports Eredivisie te bepalen.

 

Eredivisie sterker maken

De betaalzender liet eerder aan Totaal TV weten dat het met alle marktpartijen constant in gesprek is over de geleverde diensten. Het doel daarvan is om Eredivisie voetbal in zoveel mogelijk huiskamers live op de televisies te brengen. FOX Sports stelt dat de extra inkomsten afkomstig uit de nieuwe overeenkomsten ter beschikking van de voetbalclubs komen.

 

 

 

 

Bron