Zenderaanpassingen bij Ziggo

Zenderaanpassingen bij Ziggo

Ziggo voert vanaf 1 maart enkele zenderaanpassingen door. Een deel van de wijzigingen wordt gefaseerd door het kabelbedrijf doorgevoerd. Viceland is per direct bij Ziggo in het TV Standaard-zenderpakket toegevoegd.

Viceland is bij Ziggo via voorkeuzekanaal 26 in HD-kwaliteit te bekijken. De zender wordt ook in SD-kwaliteit aangeboden. Dat geldt niet meer voor enkele kanalen van betaalzender Film1. Deze zijn van nu alleen in HD-kwaliteit en/of SD/MPEG4 beschikbaar. Voor het bekijken van HD- en SD/MPEG4-kanalen is een HD-kabeldecoder nodig. Ziggo gaat in de komende maanden nog meer kanalen die in aanvullende zenderpakketten worden aangeboden alleen in HD of SD/MPEG4 via het eigen kabelnetwerk doorgeven.

 

Bandbreedte

Ziggo schaart onder de noemer aanvullende pakketten niet alleen de betaalzenders Film1, Ziggo Sport en FOX Sports. Ook de buitenlandse zenderpakketten als Hindi en Turks, porno en Ziggo Movies & Series XL behoren hiertoe. Ziggo gaat de omzetting naar HD-only of SD/MPEG4 gefaseerd doorvoeren waarbij het mogelijk is dat slechts een deel van de zenders uit een specifiek aanvullend zenderpakket naar nieuwe uitzendspecificaties wordt omgezet. Ziggo zorgt met deze strategie voor efficiënter gebruik van bandbreedte. Hierdoor kunnen onder andere meer zenders in HD uitgezonden worden. Het kabelbedrijf heeft voor 2017 nog geen concrete plannen voor uitfasering van het analoge zenderaanbod. Het aantal analoge zenders dat Ziggo doorgeeft bedraagt, afhankelijk van het verzorgingsgebied, tussen de 25 en 30.

 

 

 

 

Bron