Super-B lithium accu

Nieuw is ons pakket Super-B accu voor Campers

Camper accu’s spelen een belangrijke rol bij het creeëen van een onafhankelijk tweede huis. Alle elektronische en huishoudelijke apparaten, van de ijskast tot de waterkoker is afhankelijk van de accu in een moderne camper. Het is tenslotte de levenskracht van de leefomgeving in uw camper. Een Super B camper accu zorgt ervoor dat u langer, efficienter en betrouwbaarder kunt genieten van uw camper-ervaringen tegen een fractie van het gewicht.

Hoe werkt het

Lithium accu's bieden meer vermogen en aanzienlijk betere prestaties vergeleken met traditionele loodzure (Pb) accu's. Ze zijn veel lichter (50-100kg gewichtsafname voor een grote camper) en gaan zeker 3 keer zo lang mee. Hebben Lithium accu's alleen maar voordelen? Het antwoord is in principe een duidelijke ja, met een belangrijke opmerking: er zijn verschillende Lithium accu technologieën en sommige zijn niet inherent veilig.

Daarom gebruikt Super B Lithium IJzerfosfaat, ook bekend als LiFePO4 of LFP, de veiligste en meest geavanceerde technologie die beschikbaar is. Het is een duidelijke verbetering ten opzichte van de technologie die bijvoorbeeld in laptops en smartphones wordt gebruikt. De inherent veilige accutechnologie wordt aangevuld met geïntegreerde slimme elektronica en algoritmen, die continue de conditie, temperatuur en stromen bewaken. Hiermee blijft de accu in top conditie en waarborgen we maximale energie-efficiëntie. Onze accu's zijn ook getest volgens alle geldende Europese veiligheidsnormen en kunnen volledig veilig worden gebruikt en vervoerd.

 

Stabiliteit en Betrouwbaarheid

Bij traditionele lood (Pb) accu's is er een plotselinge daling van spanning zodra er een hoge belasting op wordt geplaatst, en gaat er bij belasting veel energie verloren die in warmte wordt omgezet. De ontlaadkarakteristiek van een Super B camper accu is veel stabieler. Zelfs bij zware elektrische ladingen blijven onze accu's volledig vermogen behouden, zodat u zonder compromissen alle apparatuur op elk gewenst moment kunt gebruiken en nauwelijks energie verliest aan zelfopwarming van de accu.

 

Lange Levensduur

Super B (LiFePO4) camper accu's gaan 3 tot 5 keer langer mee. De accu's gaan bij gemiddeld gebruik ongeveer 5000 cycles mee, dus u heeft geen zorgen meer over degradatie van de accu's.

 

Meer Vermogen, Minder Gewicht

Super B camper accu's wegen veel minder dan conventionele accu's. Voor een grote camper kan een gewichtsbesparing van 50 tot 100kg worden bereikt tegen vergelijkbare effectieve capaciteit. In de meeste gevallen betekent dit dat je met gemak twee extra fietsen en kratten bier op je reis kunt meenemen.

 

Lage Zelfontlading

Super B lithium accu's hebben een zeer lage zelfontlading, 10 keer lager dan traditionele lood accu's. Dit betekent dat uw camper accu na een stalling van enkele maanden nog niet leeg is.Super B accu's zijn klaar om te vertrekken zodra u dat ook bent!

 

Snel Opladen

Super B camper accu's kunnen vele malen sneller worden geladen dan traditionele lood accu's. Binnen 1 a 2 uur zijn de accu's volledig opgeladen, afhankelijk van het laadsysteem in de camper. Een bijkomend voordeel is de snelle en efficiënte opslag van zonnepaneelenergie. U bent dus veel minder afhankelijk van het inpluggen van de stekker.

 

Battery Management System

Het Battery Management System (BMS) is cruciaal voor de kwaliteit van een LiFePO4 accu. De gepatenteerde actieve BMS van de Super B accu coördineert en balanceert de energiestroom constant voor een optimale efficiëntie, levensduur en eventueel uitlezing van de accu.